politikanti-logo-mk

🔴 ПРЕТСЕДАТЕЛСКА ЕПИЗОДА НА ПОЛИТИКАНТИ: ЕДНАШ СЕ СОГЛАСИЈА СДСМ И ВМРО-ДПМНЕ – ПРЕТСЕДАТЕЛ САМО НА НЕПОСРЕДНИ ИЗБОРИ
• Претседателските кандидати како да живеат во некое време… пред да се родат гласачите
• Националистички џокер од ракавот
• Што значи консоцијална демократија
• Во малку држави во Европа се бира претседател во Собранието
• Претседател избран на непосредни избори има голем легитимитет, тие што се бирани во парламент се само за сликање
• Кукла ви е претседателов, или сакаме претседател коректив на општествени процеси?
• Во идеални услови, претседател избран со големо мнозинство во Собрание може да биде медијатор
• Претседател избран во Собрание кај нас ќе биде предмет на чисто пазарење
• Претседателот треба да биде баланс, но ќе биде ако е избран на општи избори
• Улогата на Борис Трајковски како претседател
• Битно е да си човек и да имаш контакти, а потоа си претседател
• Зеленски ја однесе шегата – од комичар до суштински дел од опстанокот на Украина
• Русија е поразена, единствениот успех ѝ е што ја мобилизираше Европа