politikanti-logo-mk

🔴 ИНТЕРВЈУ СО НИКОЛА ТОДОРОВ: ИМАМЕ ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ КАНДИДАТИ КОИ БИ ПОНИШТИЛЕ СЀ, А ТОА Е МНОГУ ОПАСНО ЗА ИДНИНАТА НА ДРЖАВАТА

• Сакам да имам моја професија, не сакам да бидам професионален политичар зависен од функции
• Здравство и образование се многу тешки ресори – реформите треба да се решат во Собрание со консензус
• Позитивен момент е техничкиот министер за внатрешни работи – тој е од нова генерација политичари
• Мора да ги задржиме стратешките интереси – ЕУ и НАТО
• Имаме претседателски кандидати кои би поништиле сè, а тоа е многу опасно за иднината на државата
• Цензусот ќе биде тешко достижен, не поради ВМРО туку поради слабото СДСМ
• СДСМ во овој момент губи само поради чувството кај многу Македонци дека се подредени на ДУИ
• СДСМ прави компромис на сите глупости што ДУИ можат да ги смислат
• Тешко ќе му биде на Мицкоски ако мора да прави влада со ДУИ, но тоа не е прашање на национализам
• ДУИ печали на една страна, ВМРО на друга страна – губитникот е СДСМ
• Ако се одолговлекуваат уставните измени ќе наидеме на нови барања – имаме искуство со Грција и со Албанците
• ВМРО треба да внимава да не им даде повод на Грците да си помислат дека Преспанскиот договор не се почитува
• Ако Бугарија е мал непријател во ЕУ, Грција може да биде огромен непријател во ЕУ