politikanti-logo-mk

За тоа дали некој во Македонија знае како се изговара името на кинескиот претседател; за глобалните игри на Кина наспроти Западот; за тоа дали Мицкоски ја третирал германската министерка Бербок како што своевремено ја третираше Меркел (па си седи во подолженија во опозиција); за тоа дека помеѓу „огнените“ и „ахметистите“ во ДУИ помирувачка има да нема; и за реформите кои во Македонија постоечката институционална култура ги јаде за појадок…

Politikanti.mk · Епизода 8