politikanti-logo-mk

Политиката за приватност на личните податоци на веб сајтот го уредува начинот на кој Politikanti.mk ги собира, користи, одржува и открива податоците собрани од корисниците (поединечно – „Корисник“) на politikanti.mk („Веб сајт“). Оваа политика за приватност се однесува единствено за веб сајтот.

Кои информации ги собираме?

Politikanti.mk ги собира следниве податоци при посета на веб сајтот:

Лични идентификациски информации

Ние може да собираме лични идентификациски информации од корисниците на разни начини, а во врска со активностите, услугите, карактеристиките или достапните ресурси на веб сајтот.

Идентификациски информации што не се лични

Ние може да собираме и идентификациски информации за корисниците што не се лични, секогаш кога ја посетуваат веб сајтот. Идентификациските информации што не се лични може да ги вклучуваат името на пребарувачот на интернет, типот на компјутерот, како и технички информации за конекцијата што ја користи корисникот при посета на веб сајтот, како што се оперативен систем и испорачувачот на интернет-услугата и слични информации.

Колачиња на пребарувачот на интернет

Нашата веб сајт може да користи колачиња за да се подобри корисничкото искуство. Пребарувачот на интернет на корисникот ги чува колачињата на неговиот компјутер заради цели на чување записи за посетите на веб сајтот. Корисниците може да изберат да ги наместат своите пребарувачи на интернет да ги одбијат колачињата или да јават предупредување секогаш кога ќе се пратат колачињата. Доколку корисниците ја одберат таа можност, одредени делови од веб сајтот може да не функционираат како што е предвидено.

Како ги користиме собраните информации?

Politikanti.mk ги собира и користи информациите од корисниците за да добиеме метрики за посетеност на веб сајтот, можност за одредена оптимизација на содржината според најпосетуваните линкови – а воедно, преку ова, да овозможиме подобро корисничко искуство.

Личните информации, не ги продаваме, разменуваме или изнајмуваме на трети лица. Личните податоци може да се откријат само во согласност со законските прописи наведени во регулативата за заштитата на личните податоци, како и другата важечка регулатива.

Веб-страници и линкови на трети лица

Корисниците може да најдат реклами или друга содржина на нашата веб сајт, кои водат кон други страници и сервиси на наши партнери и други трети лица. Ние не ја контролираме содржината или врските што се присутни на тие страници и не сме одговорни за постапките на вработените од страниците што се поврзани кон или од нашата веб сајт.

Политика за приватност на личните податоци само за веб сајтот

Оваа политика за приватност на личните податоци се однесува само за информациите што се собираат преку нашиот веб-веб сајт и не се однесува за личните податоци што се собираат на други начини.

Промени во политиката за приватност на личните податоци

Politikanti.mk има право да ја ажурира оваа политика за приватност на личните податоци во кое било време. Кога ќе го направиме тоа, ќе дадеме известување на главната веб сајт на веб-веб сајтот и ќе го ревидираме датумот на ажурирање на крајот на овој веб сајт.

Прифаќање на условите

Со користење на оваа веб сајт, корисникот се согласува со одредбите од политиката за приватност на личните податоци на веб сајтот. Доколку не се согласувате со политиката, ве молиме не го користете нашиот веб сајт.

Контактирајте нé

Доколку имате прашања во врска со Политиката за приватност на личните податоци на веб сајтот, практиките или комуникацијата со веб сајтот, ве молиме контактирајте нè на: [email protected]