politikanti-logo-mk

Епизода 40 / Сезона 02

🔴 ИНТЕРВЈУ СО ДИМИТАР БЕЧЕВ, ЕКСПЕРТ ЗА ЕВРОПСКИ ПОЛИТИКИ И РУСИЈА 🗣️ БЕЧЕВ: ИЗБОРИ ИЛИ НЕ – БУГАРИЈА НЕМА ДА ЈА ПРОМЕНИ ПОЛИТИКАТА КОН МАКЕДОНИЈА Во денешното издание на поткастот […]

Епизода 39 / Сезона 02

🔴 ИНТЕРВЈУ СО ГОРДАН ГЕОРГИЕВ: СДСМ БРКАШЕ ГОЛЕМИ ТЕМИ, ВМРО СЕ ЗАНИМАВА СО МАЛИТЕ ПРОБЛЕМИ Во денешното издание на поткастот „Политиканти“, додека се конституираше новиот состав на Собранието на РСМ, […]

Епизода 38 / Сезона 02

🔴 ИНТЕРВЈУ СО ЗОРАН ДАМЈАНОВСКИ – ЦИЦ: КУМАНОВО ЗА ПРВПАТ ОД НЕЗАВИСНОСТА НЕ Е ЛЕВИЧАРСКИ ГРАД Во денешното издание на поткатстот „Политиканти“, поранешниот кумановски градоначалник, доктор-гинеколог, кумановска легенда Зоран Дамјановски […]

Епизода 37 / Сезона 02

🔴 СРЕДЕ МЕЃУНАРОДЕН СКАНДАЛ, МИЦКОСКИ РАЗГОВАРА САМО СО СИЛЈАНОВСКА ДАВКОВА Во денешниот поткатст, колоквијално наречените „Политиканти“, инаку официјално Сашо Орданоски и Борјан Јовановски, се осврнуваат на колоквијалното изразување за време […]

Епизода 36 / Сезона 02

🔴 ИНТЕРВЈУ СО ЈОВАН ДЕСПОТОВСКИ: ОЧЕКУВАМ ОСТАВКИ ОД КОВАЧЕВСКИ И РАКОВОДСТВОТО, БЕЗ ОДЛАГАЊЕ 🔸 Во првиот дел од денешниот поткаст слушнете ги ставовите на Орданоски и Јовановски околу светлата (или […]

Епизода 35 / Сезона 02

🔴 ИНТЕРВЈУ СО АРБЕН ТАРАВАРИ: НИ ТРЕБА НОВ УСТАВ, ЕУ И ЦЕЛОСНИ РЕФОРМИ Во првиот дел од денешниот поткаст Орданоски и Јовановски со анализа на изборите. Во вториот дел гостин […]

Епизода 34 / Сезона 02

🔴 ГОСТИН, ТИТО ПЕТКОВСКИ: ВЕРУВАВ ДЕКА НАЦИОНАЛИЗМОТ ЌЕ МУ ОТСТАПИ МЕСТО НА ГРАЃАНСКИОТ КОНЦЕПТ Основачот и почесен претседател на НСДП, долгогодишен политичар, пратеник и претседател на Собранието, претседателски кандидат на […]

Епизода 33 / Сезона 02

🔴 ИНТЕРВЈУ СО ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ВМРО-ДПМНЕ, АЛЕКСАНДАР НИКОЛОВСКИ: КОРУМПИРАНАТА СТРУКТУРА НА ВМРО-ДПМНЕ ЈА ЧИНЕШЕ ПАРТИЈАТА ТЕШКИ СЕДУМ ГОДИНИ ВО ОПОЗИЦИЈА Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски е гостин во поткастот „Политиканти“. […]

Епизода 32 / Сезона 02

🔴 ИНТЕРВЈУ СО ДИМИТАР КОВАЧЕВСКИ: НОСЕВМЕ ТЕШКИ ОДЛУКИ БЕЗ ДА ГО ШТЕДИМЕ СВОЈОТ ПОЛИТИЧКИ КРЕДИТ Доскорешниот премиер, до пред формирањето на техничка влада, и актуелен претседател на СДСМ Димитар Ковачевски […]

Епизода 31 / Сезона 02

🔴 МАЛКУ СЕ КОМУНИЦИРА СО ГРАЃАНИТЕ ЗА БИТНИ ПРАШАЊА, ГРАЃАНСКИ СОБРАНИЈА СЕ ДОБРО РЕШЕНИЕ Во ова издание освен констатираната здодевност на претседателската кампања воопшто, двајцата „политиканти“ се „произнесоа“ во свој […]