politikanti-logo-mk

Епизода 37 / Сезона 02

🔴 СРЕДЕ МЕЃУНАРОДЕН СКАНДАЛ, МИЦКОСКИ РАЗГОВАРА САМО СО СИЛЈАНОВСКА ДАВКОВА Во денешниот поткатст, колоквијално наречените „Политиканти“, инаку официјално Сашо Орданоски и Борјан Јовановски, се осврнуваат на колоквијалното изразување за време […]

Епизода 36 / Сезона 02

🔴 ИНТЕРВЈУ СО ЈОВАН ДЕСПОТОВСКИ: ОЧЕКУВАМ ОСТАВКИ ОД КОВАЧЕВСКИ И РАКОВОДСТВОТО, БЕЗ ОДЛАГАЊЕ 🔸 Во првиот дел од денешниот поткаст слушнете ги ставовите на Орданоски и Јовановски околу светлата (или […]

Епизода 35 / Сезона 02

🔴 ИНТЕРВЈУ СО АРБЕН ТАРАВАРИ: НИ ТРЕБА НОВ УСТАВ, ЕУ И ЦЕЛОСНИ РЕФОРМИ Во првиот дел од денешниот поткаст Орданоски и Јовановски со анализа на изборите. Во вториот дел гостин […]

Епизода 34 / Сезона 02

🔴 ГОСТИН, ТИТО ПЕТКОВСКИ: ВЕРУВАВ ДЕКА НАЦИОНАЛИЗМОТ ЌЕ МУ ОТСТАПИ МЕСТО НА ГРАЃАНСКИОТ КОНЦЕПТ Основачот и почесен претседател на НСДП, долгогодишен политичар, пратеник и претседател на Собранието, претседателски кандидат на […]

Епизода 33 / Сезона 02

🔴 ИНТЕРВЈУ СО ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ВМРО-ДПМНЕ, АЛЕКСАНДАР НИКОЛОВСКИ: КОРУМПИРАНАТА СТРУКТУРА НА ВМРО-ДПМНЕ ЈА ЧИНЕШЕ ПАРТИЈАТА ТЕШКИ СЕДУМ ГОДИНИ ВО ОПОЗИЦИЈА Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски е гостин во поткастот „Политиканти“. […]

Епизода 32 / Сезона 02

🔴 ИНТЕРВЈУ СО ДИМИТАР КОВАЧЕВСКИ: НОСЕВМЕ ТЕШКИ ОДЛУКИ БЕЗ ДА ГО ШТЕДИМЕ СВОЈОТ ПОЛИТИЧКИ КРЕДИТ Доскорешниот премиер, до пред формирањето на техничка влада, и актуелен претседател на СДСМ Димитар Ковачевски […]

Епизода 31 / Сезона 02

🔴 МАЛКУ СЕ КОМУНИЦИРА СО ГРАЃАНИТЕ ЗА БИТНИ ПРАШАЊА, ГРАЃАНСКИ СОБРАНИЈА СЕ ДОБРО РЕШЕНИЕ Во ова издание освен констатираната здодевност на претседателската кампања воопшто, двајцата „политиканти“ се „произнесоа“ во свој […]

Епизода 30 / Сезона 02

🔴 Сашо Орданоски и Борјан Јовановски во ова издание се занимаваат со неколку меѓусебно поврзани политичко-економски теми, каде редовен зачин е актуелната кампања за претседателските и парламентарните избори. Деновиве излезе […]

Епизода 29 / Сезона 02

🔴 ГОСТИН, ЉУПЧО ПОПОВСКИ: АКО (НЕ)ОФИЦИЈАЛНО СЕ ОТКАЖЕ ОД ЕУ, МАКЕДОНИЈА ЌЕ НАЗАДУВА Љупчо Поповски, долгогодишен новинар, уредник и вонреден аналитичар и познавач на состојбите во Европската Унија беше гостин […]

Епизода 28 / Сезона 02

🔴 ГОСТИН – ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ВЛАДАТА, АРТАН ГРУБИ: НИЕ ЌЕ ПОБЕДИМЕ, НО БИТНО Е И СДСМ ДА ПОМИНЕ ДОБРО ЗА ДА СЕ ФОРМИРА ВЛАДА